İpek Kağıt KM-4 Kağıt Üretim Tesisi
- Yıl
- 2015
- İşveren
- Eczacıbaşı
- Proje Yeri
- MANİSA - MOSB
- Alan
- 26.000 m2
- Yapı Tipi
- ENDÜSTRİYEL TESİS
- Taşıyıcı Sistem
- ÇELİK KONSTRÜKSİYON
Eczacıbaşı Topluluğu tarafından 1969 yılında çağdaş ve sağlıklı bir yaşamın gereği olan temizlik ürünlerini üretmek ve kullanımını yaygınlaştırmak üzere kurulan İpek Kağıt’ın önemli yatırımlarından biri olan Manisa Organize Sanayi Bölgesindeki 4. Kağıt Üretim Tesisi’nin inşaatı tüm hızıyla sürüyor.
İpek Kağıt Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 2009 yılında faaliyete geçen konverting tesisi ile bitmiş mamul üretimine başlamıştır. 2013 yılında Sipil Group yükleniciliğinde tamamlanan 11.225 m2 kapalı alandan oluşan depo binasının hizmete açılmasının ardından, yine Sipil Group yükleniciliğinde inşa edilen, 15 Eylül 2014’de sözleşmesi yapılan ve 20 Ekim 2014 tarihinde temel atma töreni gerçekleştirilen İpek Kağıt KM-4 Üretim tesisinde imalatlar önemli aşama kaydedilmiştir.
2000 m2 alan üzerine oturan Kağıt Makinası temeli için 300 ton inşaat demiri kullanılmış ve 3.000 m3 beton dökümü gerçekleştirilmiştir. Temel imalatının devamında eş zamanlı olarak yürütülen KM 4 binası betonarme ve çelik imalatları, bakım atölyesi, su tankı, sosyal bina gibi toplam 10 adet binada imalatlar sürmektedir. Tüm bu imalatların Ağustos 2015 tarihinde Sipil İnşaat ve Çelik gruplarının işbirliğiyle tamamlanması planlanmaktadır.
Toplam kapalı alanı 24.000 m2 olan tesiste, kapalı alanı yaklaşık 14.000 m2 olan KM4 binasının betonarme imalatlarının %60 dan fazlası tamamlanmıştır. Dört dilatasyondan oluşan binada iki dilatasyonda betonarme imalatlar tamamlanmıştır. Kalan iki dilatasyonda ise betonarme imalatlar Şubat ayı sonunda tamamlanacaktır. Makine montajına Mart ayı içerisinde başlanacak olan binada ilk dilatasyonun çelik montajına başlanılmıştır. Şubat ayı ortasında çatı kaplama işlerine başlanacak şekilde iş programına uygun olarak çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.
Yaklaşık 1.600 m2 alan üzerine oturan bakım atölyesinde betonarme imalatlar büyük bir oranda tamamlanmıştır. İki kattan oluşan yönetim ve teknik mahal kısmının ilk tabliyesi Ocak ayı sonunda tamamlanmış olacaktır. Kalan imalatlar ise Mart ayı ortasına kadar tamamlanacaktır.
Sosyal binada betonarme imalatlar tamamlanmış olup, gazbeton duvar imalatları son noktaya getirilmiştir. İnce işlerin başlaması ay sonu itibariyle planlanmaktadır. Mart ayı ortasında binada tüm işlerin tamamlanarak İşveren’e teslim edilmesi planlanmaktadır.
Toplam 1.100 m2 alandan oluşan Kazan Binası ve Tehlikeli Atık Binalarının temel kalıp ve demir imalatları tamamlanmıştır. Bu binaların ise Mayıs ve Haziran ayı içerisinde teslim edilmesi planlanmaktadır.
Toplam 250 m2 alan üzerine oturan Su Tasfiye Binası ve Forklift Şarj İstasyonu Binasının ise kazı işleri tamamlanmıştır. Bu binaların Temmuz ayı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.
Toplam 4.000 m2 alan üzerine oturan Reel Binasında ise kazı imalatlarına başlanılmıştır. Temmuz ayı içerisinde bitirilmesi planlanmaktadır.
Bir adet 2.700 m3 lük su tankı ve bir adet 80 m3 lük su tankında ise betonarme imalatlar tamamlanmıştır. Çelik imalatlarına Şubat ayı içerisinde başlanacak olan tankların Nisan ayı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.
Boru Köprüsü çelik imalatlarına başlanılmış olup, Mart ayı sonunda montaj tamamlanacak şekilde çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.
Alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri kapsamında, yol ve saha kazılarının yaklaşık yüzde 30’u tamamlanmıştır. Saha betonu ve alt yapı işlerine Şubat ayı sonunda başlanılması planlanmaktadır. |