Türkçe English Deutsch Français italiano русский

     SİPİL GROUP YÜKLENİCİLİĞİNDE TAMAMLANAN İPEKKAĞIT FABRİKASI TÖRENLE AÇILDI.

Manisa ve Kazakistan'daki Yatırımlar Eş Zamanlı Olarak Devreye Alındı

Kurulduğu günden bu güne Türkiye temizlik kağıdı sektörünün öncüsü ve lideri olan İpek Kağıt, uluslararası pazarlarda güçlü bölgesel bir oyuncu olma vizyonu doğrultusunda yaptığı yatırımları tamamladı. Toplam 300 milyon TL'lik yatırım hamlesi kapsamında Manisa'da en son teknolojiye sahip yeni kağıt makinesini ve medikal hijyen tesisini hayata geçiren İpek Kağıt, eş zamanlı olarak, Kazakistan'ın Almati şehrindeki fabrikasını Astana'da inşa ettiği,   en ileri teknoloji makine ve ekipmanların yer aldığı yeni fabrikasına taşıdı. 

İpek Kağıt'ın Türkiye ve dünya pazarları için üretim yapacak olan Manisa'daki yeni tesisi ile Kazakistan tesisinin açılışı aynı anda yapıldı. Manisa tesisinin açılışına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı ve  Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Dr. Erdal Karamercan ile Eczacıbaşı Topluluğu üst düzey yöneticileri ve çalışanları katılırken, Kazakistan fabrika açılışı ise Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, Astana Özel Ekonomik Bölge yetkilileri, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu Başkanı Hakan Uyanık ve İpek Kağıt Kazakistan tesisi çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Manisa'daki tören sırasında Kazakistan'daki törenle canlı yayın bağlantısı kurularak, eş zamanlı kurdele kesimiyle tesisler açıldı. 
 
Manisa tesisinin açılış töreninde konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, iki yeni yatırımı hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “İpek Kağıt kurulduğu ilk günden bugüne sürekli yenilikçilik anlayışıyla tüketicilerin hayatına değer katan ürünleriyle temizlik kağıdı sektörünün öncü ve lider kuruluşu olarak bizleri gururlandırıyor. Bugün aynı anda açılışını gerçekleştirdiğimiz birbirine dört bin kilometre uzaklıktaki Manisa ve Kazakistan tesislerimizle, İpek Kağıt'ın kalitesini, teknolojisini ve yenilikçiliğini daha da güçlendiriyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli de, 2012 yılında bölgesel güç haline gelme hedefiyle atağa kalktıklarını ifade ederek, “Bu dönemde çok hızlı bir büyüme ivmesi yakalayarak, temizlik kağıtları pazarında Türkiye'deki liderliğimizi sürdürürken ihracatımızı beş kıtada 60 ülkenin üzerine çıkardık. Beş yıl içinde ise aynı ivmeyle yurt dışında dört kat büyürken, yurtiçi ve yurtdışı toplam ciromuzu ikiye katlamayı hedefliyoruz” diye konuştu. 
Manisa yatırımı ile kapasite yüzde 65 arttı
Manisa'da en yeni ve ileri teknolojilerin kullanıldığı tesis yatırımı 20 ayda tamamlandı. Bu yatırımın en önemli bölümünü oluşturan yeni kağıt makinesi, 5,60 metre genişliği ve 2 bin 200 m/dakika hızıyla, kağıt üretim kapasitesini yüzde 65 artırdı. Günde 3 bin kilometrenin üzerinde kağıt üretilen yeni tesisin eklenmesiyle,  İpek Kağıt'ın toplam üretim kapasitesi yıllık 110 bin tondan 180 bin tona çıktı. 
Sipil Group Yükleniciliğindeki Manisa Tesisleri Başarıyla Gerçekleşti.
14 bin 736 m² kapalı alan üzerine inşa edilen KM4 (Dördüncü Kağıt Makinası) binasında çalışmalar yıl sonunda tamamlanmış ve deneme kağıt üretimlerine başlanmıştır. Makinanın bir parçası gibi tasarlanmış olan binada, sayısı yüzleri bulan makine projeleri içindeki binlerce detay adeta nakış işler gibi betonarme ve çelik imalatlara yansıtılarak, makinanın (binanın) kusursuz çalışması için özveri ile çalışılmıştır. 400 takvim gününde her gün şantiyede çalışmalar kesintisiz olarak, zaman zaman 24 saatlik dilimlerde devam etmiştir. Tesisin akıllı bina olarak tasarlanan formatı, inşaat işinin ilk başlangıcı olarak sayılan kazı yapılmasından bitiş işi olarak adlandırabileceğimiz boya işine kadar her bir detayında kendini göstermektedir. 
Sipil Group tarafından yapımını üstlendiğimiz her işte olduğu gibi KM4 Üretim Tesisi Projesinde de yüksek kalitedeki iş anlayışımız her zaman önceliğimiz olmuştur. Üretim Tesisinde, KM4 Binası dışında, Bakım Atölyesi, Tehlikeli Atık Binası, Kazan Binası, iki adet Su Tankı, Sosyal Bina, Yarı Ürün Ambarı, Su Arıtma Binası, Forklift Şarj İstasyonu, Bağlantı Tüneli ve Boru Köprüsünden oluşmaktadır.  
Yapımı tamamlanan ve hizmete açılan üretim tesisinde, Şantiyeler Yöneticisi İnşaat Mühendisi Özgür Özçalabı, Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Anıl Aydın, Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Sedat Yetim, Şantiye Şefi Yardımcısı İnşaat Mühendisi Ozan Sülün, İnşaat Teknikeri Ramazan Çevik, İdari İşler Personeli Osman Mol, İş Güvenliği Uzmanları Erdal Ertem ve Uğur Demir, Çelik Montaj İşleri Sorumlusu İnşaat Mühendisi Umut Tuncel, Çelik Montaj İşleri Saha Mühendisi Yunus Emre Mert, Çelik İşletme Yöneticisi Can Özçömlekçi, Çelik Üretim Sorumlusu Adem Dönmez olmak üzere geniş bir kadro Sipil İnşaat ve Çelik gruplarının ortak çalışması ile tamamlanmıştır.Tüm yardımcı yüklenici ve çalışanlarına yapmış oldukları özverili çalışmalar için teşekkür ediyoruz.


HABERLER  
          GÜNCEL PROJELER
 




 
 
    
   M.O.S.B. 4. Kısım O.S.B. İsmail Sarıgözoğlu Cad. No: 1 MANİSA - Tel: +90 (236) 213 0530Kullanım Şartlari - Gizlilik Politikasi