SİPİL GROUP | ÇELİK
ÜRETİM PROSESLERİ

Malzeme Giriş Kalite Kontrol

Temin edilen hammaddenin siparişte belirtilen ölçülerde olup olmadığı, standartlara göre toleransları karşılayıp karşılamadığı kontrol edilir. Ölçümler kayıt altına alınır. Hammadde ye lot numarası verilerek izlenebilirliği sağlanır.

 

 

 

İş Hazırlama

Kumlama Prosesi

Ön kontrolden geçen malzemeler ilk işlem olarak tünel tipi kumlama makinesinde yüzey SA 2½ kalitesinde kumlanır. Basınçlı hava ile püskürtülen çelik bilyelerin yüzeye çarpm

ası sonucu malzeme, dış yüzeyindeki pas, yap vb. korozif tabakasından arındırılır.

 

 

 

 

 

 

Kumlama Sonrası Shop Primer Prosesi

Kumlama yapılan malzemeler, dış şartlara dirençli, korozyon oluşumunu önleyen, yüksek örtme gücüne sahip hızlı kuruyan ve kaynak yapılabilir Shop Primer boya ile 20 mikron kalınlığında boyanır.

 

 

 

 

 

 

 

CNC Sac – CNC Boru / Profil Plazma / Şerit Testere

Kumlama, shop primer proseslerinden geçmiş malzemelere (sac, boru, profil) firesiz otomatik yerleşim programları (Logitrace ve Profirst) kullanılarak CNC tezgahlarda markalama, kesme ve delme işlemleri yapılır.

 

 

 

 

 

 

 

Çatım Prosesi ve Ölçüm Kontrolü

Markalama, delme, kesme proseslerinden geçmiş malzemelerin, imalat projelerine göre çatım işlemi yapılır. Çelik işletme proses kontrol planı ve sözleşmede belirlenen esaslara göre ölçü kontrolleri yapılarak kayıt altına alınır.

 

 

 

 

Kaynak İşlemleri

Sipil Çelik, ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistem Belgesine sahiptir. Ayrıca ISO 3438 – 2 Kaynaklı İmalat Yeterlilik Belgesine ve DIN 18800 – class E standardı, EN 1090 – 2 çelik yapılar için imalatçi uygunluk sertifikasına sahip firmamızda kaynakçılarımızın EN ISO 15614 uygun olarak sertifikalandırılmıştır.

Kaynak Prosedürleri Talimatları:

•WPQR ( WPAR, PQR ); EN ISO 15614 – 1 Standardına

•WPS, EN OSP 15609 Standardına göre hazırlanmıştır.

Kaynak ağzı açılması, makine ile talaş kaldırarak ve taşlanarak, TS EN ISO 9692 Kaynak Ağzı hazırlama standardına uygun olarak yapılır. Çelik konstrüksiyon imalat kaynakları aşağıdaki metodlardan biri veya birkaçı kullanılarak yapılır.

•Örtülü metal ark kaynağı (E, SMAW)

•Toz altı ark kaynağı (UP, SAW)

•Gaz altı kaynağı (MG-MAG, GMAW)

 

Son Kat Boya ve Kalınlık Ölçümü:

İmalatı tamamlanan ürünler, müşteri tarafından verilen boya şartnamesine uygun olarak boyanır. Boyanın nakliye ve montaj sırasında hasar görmemesi için gerekli önlemler alınır. Aksi belirtilmedikçe boya işlemi fabrikada yapılır.

Boya Kontrolü için;

Boya öncesi yüzey kontrolü: Boya öncesi yüzey kontrol raporu,Boya kontrolü: Boya kalınlık ölçüm raporu hazırlanır.

Sevkiyat

Son kontrolü yapılmış sevk edilecek ürünlerin ağırlık ve boyutlarına göre uygun araç ihtiyacı belirlenir. Ürünlerin araca en uygun şekilde yerleştirilebilmesi için ürünlerin bilgisayar ortamında 3 boyutlu çizimleri yapılarak yükleme provaları yapılır.

Taşıma sırasında ürünlerin boya, ölçü gibi kalitesini etkileyebilecek kusurların oluşmaması için parça aralarına uygun ahşap veya çelik destekler yerleştirilmektedir. Ürünlerin dağılma ihtimalleri var ise kuşak ile bağlanır. Bağlamanın yeterli olmadığı durumlarda ürünler kaynaklı konstrüksiyon ile sabitlenir. Yükleme tamamlandıktan sonra araç brandası kapatılarak ürünler koruma altına alınır.